Home

KAJ: Antologija tesnobe z Dijano Matković – Suzana Tratnik

KDAJ: 23. februar ob 19h

KJE: Trubarjeva hiša literature, Ljubljana

Serija pogovorih večerov, ki so ime dobili po istomenski knjigi v nastajanju, Antologiji tesnobe. Gre za nabor esejev o tesnobah, fobijah in strahovih, ki jih za revijo LUD Literatura mesečno pišejo tako slovenski kot tuji avtorji.

Knjiga bo luč sveta ugledala prihodnje leto, medtem pa antologija vse bolj postaja tudi enciklopedija tesnobe – od strahu pred višino do hipohondrije, od potrebe po nadzoru do socialne fobije in tako dalje. Obenem se tema iz knjige seli tudi v fizični prostor, v živ pogovor.

Tokrat se bo urednica antologije Dijana Matković pogovarjala z mnogokrat nagrajeno pisateljico, LGBT aktivistko in prevajalko Suzano Tratnik, katere esej z naslovom Meritve teže praznine je moč prebrati v novi izdaji revije Literatura. Esej se prične z »anamnezo«:

»Avtorica navaja, da je intenzivne občutke tesnobe doživljala dvakrat v življenju, prvič pri enainvajsetih, drugič pri šestintridesetih letih.«

V pogovoru bosta tako skušali osvetliti omenjeni tesnobni obdobji, poiskati različne razloge, ki so tesnobo povzročili in navsezadnje tudi tiste, ki so jo odpravili. Oziroma, ki so tesnobo zmanjšali na mero znosnega.

Vašemu notranjemu zverinjaku je vstop dovoljen. Pripeljite tudi svoje (druge) prijatelje.

Povezava na FB napoved.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s