Home

Kaj: Pogovorni večer

Kdaj: 15. december ob 19h

Kje: Trubarjeva hiša literature, LJ

Serija pogovorih večerov, ki so ime dobili po istomenski knjigi v nastajanju, Antologiji tesnobe. Gre za nabor esejev o tesnobah, fobijah in strahovih, ki jih za revijo LUD Literatura mesečno pišejo tako slovenski, kot tuji avtorji.

Knjiga bo luč sveta ugledala prihodnje leto, medtem pa antologija vse bolj postaja tudi enciklopedija tesnobe – od strahu pred višino do hipohondrije, od potrebe po nadzoru do socialne fobije in tako dalje. Obenem se tema iz knjige seli tudi v fizični prostor, v živ pogovor, ki se tokrat od tesnobnega posameznika pomika navzven, proti tesnobni družbi.

O tesnobi, ki jo sproža politika strahu, ko na svetovna dogajanja odgovarja s povečanim nadzorom in novimi prepovedmi, se bo Dijana Matković, urednica antologije, pogovarjala z Jasmin B. Frelih, avtorjem romana Na/pol. Frelih je za Antologijo tesnobe prispeval esej z naslovom ‘Pritisk’, ki govori o bombnem napadu v Bostonu pred dvema letoma, v pogovoru pa se bosta ustavila tudi ob nedavnih pariških dogajanjih.

»Dogodek je bil v teku, in mi, vsak v svoji sobi, s krvavimi očmi na zaslonu in tresočim prstom na miški, smo bili zraven.«

Vašemu notranjemu zverinjaku je vstop dovoljen. Pripeljite tudi svoje (druge) prijatelje.

Povezave:

FB event

Minuli dogodek z Davorinom Lenkom

 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s