Home

Trubarjeva hiša literature, 17. 11. 2015, ob 19h.

Facebook event.

“Pričenjamo s serijo pogovorih večerov, ki so ime dobili po istomenski knjigi v nastajanju, Antologiji tesnobe. Gre za nabor esejev o tesnobah, fobijah in strahovih, ki jih za revijo Literatura mesečno pišejo tako slovenski, kot tuji avtorji.

Knjiga bo luč sveta ugledala prihodnje leto, medtem pa antologija vse bolj postaja tudi enciklopedija tesnobe – od strahu pred višino do hipohondrije, od potrebe po nadzoru do socialne fobije in tako dalje. Obenem se tema iz knjige seli tudi v fizični prostor, v živ pogovor.

O danes vseprisotni tesnobi, ki še vedno velja za tabuizirano in zaradi svoje kompleksne narave nerazumljeno čustvo, se bo Dijana Matković, urednica antologije, pogovarjala z lanskoletnim kresnikovcem Davorinom Lenkom, avtorjem romana Telesa v temi. Lenko je za Antologijo tesnobe prispeval esej z naslovom O breznih, strahu ter smiljenju samemu sebi, ki na pretanjen način govori o strahu pred višino.

»Na polovici balkona pa zmrznem. Oblije me hladen znoj. Ne morem naprej. Ne morem nazaj. V roki držim nekaj cunj, ki sem jih nabral do zdaj. Obtičal na balkonu lastne bajte. Čudovito.«

Vašemu notranjemu zverinjaku je vstop dovoljen. Pripeljite tudi svoje (druge) prijatelje.”

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s